• Service 0294-412178
  • 3 Jaar Garantie
  • Gratis Verzending
  • Scherpe Prijzen
  • Showroom
  • Service 0294-412178
  • 3 Jaar Garantie
  • Gratis Verzending
  • Scherpe Prijzen
  • Showroom

RUBBERBOTEN

Sorteren op:

Een opblaasbare boot heeft meerdere luchtkamers die u met een pomp gemakkelijk op kunt blazen. Samen vormen de luchtkamers van een rubber boot een stevige en stabiele romp. Bij sommige is tevens de vloer met lucht gevuld, en ook de kiel ter verhoging van de controle die de schipper heeft wordt met lucht gevormd. De kiel zorgt ervoor dat uw opblaasbare rubberboot uitstekende vaareigenschappen heeft. Het stevige rubber kan tegen een stootje, en de stootlijst rondom de boot behoedt u voor schade aan de zijkanten en voorkant. Kortom, ze staan garant voor enorm veel watersport plezier.

Rubberboot kopen? Online & Winkel

Rubberboot voordelen

Een rubberboot is een makkelijke en voordelige manier van varen. Rubberboten hebben verschillende voordelen. Zo is een rubberboot compact op te bergen, gemakkelijk te vervoeren en snel te installeren. Daarnaast kunt u met een rubberboot fijn varen in combinatie met een benzine- of elektrische buitenboordmotor. Rubberboten zijn populair bij iedereen die voordelig wilt varen, zowel bij recreanten als vissers. Met name vakantiegangers kiezen vaak voor een rubberboot voor plezier op het water.

Rubberboot merken

Er zijn verschillende rubberboot merken beschikbaar. Voor een voordelige rubberboot met extra grote maten kiest u voor Hydro Force. Bent u opzoek naar een rubberboot met aluminium vloer? Dan is Aqua Marina een geschikt en tevens ook voordelig merk. Naast aluminium vloeren biedt Aqua Marina ook rubberboten met een airdeck aan. Voor bijboten, zoals bijvoorbeeld voor uw zeilboot kiest u voor Lodestar. Deze rubberboten zijn van hoge kwaliteit en zijn geschikt om in de davits te hijsen. Voor de beste prijs-/kwaliteitverhouding adviseren wij Kolibri. Kolibri rubberboten zijn van hoge kwaliteit, maar zijn verkrijgbaar tegen bijzonder voordelige prijzen. Dit maakt Kolibri een populair en vaak gekozen merk. Bij Kolibri heeft u keuze uit zowel onverharde als verharde vloeren. Tevens zijn ze beschikbaar voor recreanten in een strakke, sportieve grijs-oranje kleur en voor vissers in een groene, camouflage kleur.

Rubberboot vloeren

Rubberboten hebben altijd een losse vloer. De meest voorkomende vloer is een airdeck. Een airdeck is een opblaasbare vloer, maar tegelijkertijd zeer stevig. De voordelen van een airdeck zijn: Licht van gewicht, makkelijk te vervoeren en snel te installeren. Een airdeck is echter niet zo sterk als een verharde vloer. Voor de voordeligste vloer kunt u kiezen voor een lattenbodem. Een lattenbodem bestaat uit meerdere latten die samen een vloer vormen. Bij een lattenbodem kan er echter een ‘’Waterbed-effect’’ ontstaan. Daarmee wordt bedoelt dat wanneer u niet op één van de latjes staat, u als het ware op het water staat. Dit kan ervoor zorgen dat u uw evenwicht verliest. Net als een airdeck is ook een lattenbodem zeer licht van gewicht. Voor de meest stevige vloer kunt u kiezen voor verharde vloeren. Bij verharde vloeren heeft u keuze uit: Hout, aluminium en glasvezel. Hierbij is hout de voordeligste optie en glasvezel de duurzaamste optie.

Rubberboot met V-bodem

De voordeligste rubberboten hebben een platte bodem, waarbij het duurdere segment is voorzien van een V-bodem: Ook wel vaak genoemd als opblaasbare kiel. Maar wanneer kiest u nou voor een V-bodem? Over het algemeen geldt dat platte bodems geschikt zijn voor buitenboordmotoren tot maximaal 4PK. Bij een hoger vermogen kan er een ‘’Drift-effect’’ ontstaan. Dat wil zeggen dat u stuitert over het wateroppervlak. Dit is onveilig en oncomfortabel. Bij krachtigere buitenboordmotoren kiest u dus voor een V-bodem. De V-bodem snijdt door het water en zorgt voor minder weerstand van het water.

Rubberboot materialen

Rubberboten zijn over het algemeen gemaakt van PVC, maar in enkele gevallen gemaakt van hypalon. PVC is het meest geschikt voor consumenten, omdat PVC voordeliger is dan hypalon. Hypalon was oorspronkelijk duurzamer dan PVC, maar inmiddels is het moderne PVC materiaal van nu zeker vergelijkbaar. Hypalon wordt alleen geadviseerd voor professioneel gebruik, waarbij de rubberboot intensief op zee wordt gebruikt.

Materiaal van de rubberboot

Rubberboten zijn gemaakt van PVC en in uitzonderlijke gevallen van Hypalon. Bekijk alle verschillen tussen hypalon en PVC.

PVC is goedkoper en lichter dan Hypalon. Hypalon is daarentegen sterker en beter bestand tegen zout en zon. In vrijwel alle gevallen is PVC de beste keuze. Alleen bij sommige RIB boten raadden wij hypalon (wanneer deze boten veel in zoute en zinrijke gebieden zoals de Middellandse Zee worden gebruikt). Dan zijn er verschillende soorten PVC. De meeste boten worden van simpel PVC gemaakt, zoals de goedkopere Talamex boten. De iets duurdere Highline boten van talamex en de Lodestar boten worden gemaakt 7-laags Mehler doek uit Duitsland. Dit is een stuk sterker en gaat langer mee. Het allerbeste PVC is Thermobond Strongan PVC. Hier worden Zodiac boten van gemaakt.

Op onze adviespagina leest u waar u op moeten letten bij het kopen van een rubberboot. Bijvoorbeeld of u niet beter een RIB boot kan kopen, welk materiaal het beste is en welke boot geschikt is voor uw doel.

Veel mensen vragen zich af of een rubberboot niet heel erg snel lek gaat. Dit is niet het geval. De luchtkamers van de rubber boot worden gemaakt van stevig PVC en kunnen zeer goed tegen een stootje. Mocht het toch een keer gebeuren dat er een lek in de boot komt, dan is dit gemakkelijk te plakken.

Bekijk ook onze handleiding voor reparatie en en het schoonmaken.

Een rubberboot of een RIB?

Een RIB is een soort rubberboot maar heeft een verharde bodem. Hierdoor heeft een RIB betere vaareigenschappen. Een rubberboot is echter klein op te vouwen en een stuk lichter. Hierdoor is een rubberboot makkelijk mee te nemen. Veel mensen kiezen dan ook voor een rubberboot als ze geen ligplek hebben waar de boot kan blijven liggen. Voor de meeste mensen is daarom een rubberboot de logische keuze. Wanneer men kiest voor de vaareigenschappen dan kan de voorkeur aan een RIB worden gegeven. Bekijk alle verschillen tussen een rubberboot of RIB.

Verschillende doeleinden van de rubberboot

Er is een geschikte rubberboot voor iedere watersporter. Rubberboten worden gekocht door grofweg 3 groepen klanten:

1. De rubberboot als recreatieboot / vakantieboot

Een rubberboot is een boot geschikt voor het hele gezin. De rubberboten die wij verkopen zijn stevig en duurzaam. Als u met het hele gezin in de boot wilt varen moet de boot tegen een stootje kunnen en een lange levensduur hebben. Ook met een volle boot is de rubberboot stabiel en zijn de vaareigenschappen goed. Ook grotere modellen rubberboten kunnen leeggelopen gemakkelijk achterin de auto. Ideaal dus om mee op vakantie te nemen.

2. De rubberboot als bijboot

Een groot aantal van de kajuitboten vanaf 6/7 meter heeft een rubberboot of rib als bijboot. De rubberboot kan gemakkelijk achter de boot worden gehangen, in de davits of op het dek. 's Winters laat men de rubberboot leeglopen. Als u de rubberboot in de davits wilt hangen of op een andere wijze wilt bevestigen, let dan goed op de bevestigingspunten op de boot. Aangezien je een rubberboot klein op kan vouwen, kan hij ook bewaard worden in de bakskist. Een klein bootje heb je immers zo opgeblazen en weer leeggelopen.

3. De rubberboot als tourboot

Veel van de Rubberboten op Boot4.nl zijn ook goed te gebruiken als primaire boot. Merken als Zodiac, Lodestar, Talamex en Yam bieden de eigenaar uitstekende vaareigenschappen, veel comfort en snelheid. Als u echt op zoek bent naar de beste vaareigenschappen, dan kunt u beter voor een RIB boot gaan. Met name als u op zoek bent naar hoge snelheden op de plassen tot lange toertochten.

Als u er niet uitkomt welke boot het beste geschikt is voor uw doeleinden, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de showroom. We helpen u graag bij het vinden van uw juiste boot.